Mijn naam is Judith, moeder van 3 kinderen (16, 15 en 13 jaar). Jarenlang heb ik gewerkt als verloskundige in een eigen praktijk. Nu begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen, die om welke reden dan ook innerlijke onrust ervaren, zich gespannen voelen of niet lekker in hun vel zitten om rust en vertrouwen te krijgen, zodat zij kunnen genieten zoals zij willen.

Niet iedereen wil praten… als je niet wilt praten en toch lekkerder in je vel wilt komen te zitten, dan kan ik ook veel voor je betekenen!
Naast coaching en het geven van numerologie sessies geef ik Access Bars behandelingen, waarbij je alleen maar hoeft te liggen en ontvangen. Access Bars is een methode om innerlijke onrust, een vol hoofd, spanning, etc. los te laten.
Access Bars is geschikt voor jong en oud. Kinderen, jong-volwassenen, volwassenen (vrouwen en mannen) en bejaarden zijn van harte welkom!

Kijk voor meer info op https://www.topinbalans.nl/access-consciousness/

Lichaam en geest zijn één… Nou dat heb ik geweten!

In mijn leven ben ik diverse malen teruggefloten door mijn lijf… O.a een hersenvliesontsteking, een burn-out en later een virus op mijn kleine hersenen/hersenstam zorgden voor stilstand. Na de hersenvliesontsteking kreeg ik regelmatig hoofdpijn. Ik snapte hier niets van. Ik ging het zoeken in op tijd naar bed gaan en gezond eten. En zo hield ik mezelf staande, de hoofdpijn bleef echter bestaan.

Ik wilde weten wat er nu aan de hand was en stelde mezelf voortdurend vragen:

  • Waarom reageer ik zoals ik reageer?
  • Waardoor ben ik de ene keer heel fit en de andere keer zo moe?
  • Waarom voel ik me in bepaalde situaties onzeker?
  • Waarom trek ik mij snel reacties van anderen aan?
  • Wat maakt dat ik gauw emotioneel uit balans ben?
  • Waarom heb ik bij het minste of geringste alweer hoofdpijn?
  • Waarom kijk ik zo op tegen sommige mensen en maak ik mezelf heel klein?
  • En zo nog veel meer vragen.
Diverse cursussen en opleidingen, zoals o.a. Mind & Body Coaching en NLP Practitioner, hebben mij ervan bewust gemaakt dat ik zélf verantwoordelijk ben voor wat ik voel, denk en zie. Dit was voor mij een eye-opener, maar zorgde tevens voor heftige verwarring. Hoe komt het nu ik de regie in eigen handen heb, dat het gedrag van X of Y mij altijd zo pijn doet? Ik nog steeds vaak hoofdpijn heb? Snel geraakt ben?

Tijdens mijn vierde zwangerschap kreeg ik een burn-out…

Vier maal ben ik zwanger geweest …

Mijn eerste zwangerschap eindigde in een miskraam, zes dagen na mijn huwelijk. Mijn omgeving wist nog van niets en toen we het vertelden kwamen er alleen maar reacties waar ik echt niet op zat te wachten, zoals “Wat vervelend, maar je zit midden in de verbouwing, misschien is het maar beter zo” en “Je weet nu in ieder geval, dat je zwanger kunt worden.” Niemand heeft aan mij gevraagd: “Judith, hoe gaat het nu écht met je?” De tweede zwangerschap heb ik enorm genoten. Ondanks mijn misselijkheid en later in de zwangerschap bekkenklachten straalde ik van oor tot oor. Ik was zwanger en genoot van alle veranderingen die er op traden. Vervolgens werd ik weer zwanger en dat was een periode waarin ik helemaal niet goed in mijn vel zat. Wat maakte dat ik nu niet kon genieten zoals bij de tweede? De situatie was volkomen anders dan bij de vorige zwangerschap. In de vorige zwangerschap had ik alleen maar rekening met mezelf en mijn partner te houden. Nu daarentegen had ik de zorg voor mijn dochter. Graag wilde ik overal goed in zijn; een goede moeder, een fijne echtgenoot, een collega die zich maximaal inzet, enz. Uhh waar is de tijd voor mijzelf? Ook merkte ik dat de positieve flow van mijn omgeving richting mijn zwangerschap veel minder aanwezig was. Een zwangere Judith werd al een stuk normaler gevonden… Daarnaast zat ik niet altijd op één lijn met mijn man, dus genoeg ingrediënten om niet lekker in mijn vel te zitten! De vierde zwangerschap zat ik ook nog niet zo lekker in mijn vel. Ik was snel geïrriteerd, alles was me teveel, ik was moe en had regelmatig hoofdpijn. Wat zorgt er toch steeds voor dat ik niet net als een ander normaal kan functioneren en genieten van het leven. Ik wilde het nu anders! De zwangerschap is te kostbaar om je hier gespannen doorheen te worstelen. Na enkele gesprekken met een coach kreeg ik overzicht, rust in mijn hoofd en vertrouwen. Ik kijk positief terug op deze laatste ontspannen zwangerschap en ben daar zo dankbaar voor, want nu weet ik dat het ook anders kan!

Alsof ik nog niet genoeg teruggefloten was door mijn lijf …

3 jaar later ging mijn lijf zo in protest, dat ik geen controle meer had op mijn lijf, laat staan mijn emoties. Een virale infectie op mijn kleine hersenen. Ik kon niet meer lopen, niet meer zitten zonder steun en was 24 uur per dag draaiduizelig. Dit duurde zeker 1,5 jaar voordat het wat dragelijker werd. In deze periode voelde ik mij héél eenzaam met mijn verdriet, onmachtig, onzeker wat de toekomst brengen zou, boos, tekortgeschoten, schuldig naar de kinderen, zwak…

Deze hele periode heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en daar ben ik zó dankbaar voor! Door al mijn levenservaring kijk ik werkelijk nergens meer van op. Hierdoor heb ik een hele brede kijk op het leven met alle ins & outs. Als geen ander weet ik hoe het is om mijzelf en de omgeving niet te begrijpen. Ik wéét dat IEDEREEN het in zich heeft om zich goed te kunnen voelen. Iedereen bezit een dusdanige innerlijke wijsheid en kracht, die het mogelijk maakt om te genieten van het leven. Wat er ook is gebeurd!

Jarenlang heb ik gewerkt als verloskundige en zag vrouwen worstelen met zichzelf, hun familie, partner, het werk, etc. Gevoelens van oa. angst, onzekerheid, onrust, onbegrip en stress kunnen een enorme stempel drukken op de zwangerschap en bevalling. Ik weet, dat het ook anders kan!
Een speciale website heb ik gemaakt voor vrouwen rondom de zwangerschap en bevalling. Kijk maar eens op www.gelukkigzwanger.nl

Graag wil ik jou helpen om (meer) te genieten van het leven. Te genieten van jouw leven, van jezelf, je relatie, je kinderen, je werk, contacten met anderen…

Als je me nodig hebt, ik ben er voor je.

Judith